Trespa burkolat

Mi az a Trespa burkolat?

Egy védő és dekoratív funkciójú lemez, melyet általában homlokzati burkolatként használnak. Hőre keményedő gyantával impregnált, faalapú szálrétegekből áll, melyet magas nyomáson és magas hőmérsékleten préselve állítanak elő. A végeredmény egy különlegesen tartós, sűrű, kiváló minőségű Trespa anyag, ami biztosítja, hogy jó darabig nem lesz szükség a burkolat cseréjére vagy felújítására. A Trespa burkolatokat szabadalmaztatott technológia alapján, a legmagasabb nemzetközi biztonsági és környezetvédelmi szabványok szerint gyártják és tesztelik.

A Trespa márka folyamatos innováció által diktálja és követi a divatot. Felületeinek színvilága és mintázata a legújabb trendek szerint készül. Mindenki kedve szerint válogathat a fémesebb, vagy a természethez közeli fahatás több száz színei és árnyalatai között.

A Trespa burkolatok típusai és használata

A Trespa burkolatok között is találunk eltérő képességű és tulajdonságú lemezeket. Felhasználási helyük alapján két fő termékcsoportot szeretnénk kiemelni cikkükben. A külső homlokzatburkolatként használt Trespa® Meteon® családot és a beltéri burkolatként használt Trespa® Toplab® családot.

Trespa® Meteon®

A Trespa® Meteon® speciálisan kültéri használatra fejlesztett paneleket takar, melyek sok éven át megtartják eredeti kinézetüket és minőségüket. Kivételesen ellenállóak a napsütéssel, az esővel és a  nedvességgel szemben, melyek szinte semmilyen hatással nincsenek a panelek felületére. A színek is legalább 10 évig nem változnak jelentősen. Tartósságának köszönhetően alacsony a karbantartási igénye és költsége.

A burkolat rögzítésével a panelek szorosan záródnak, így az egyenletes felület hatékonyabban megelőzi a szennyeződések kialakulását és könnyebben tisztítható.

A Trespa® Meteon®-t jellemzően homlokzati burkolatként, erkély burkolatként, tetőnél és korlátoknál használják.

Használható más anyagokkal kombinálva is, pl. üveg, fém, fa, mellyel egyedi, modern és feltűnő hatást is kelthetünk.

Trespa® Toplab®

A Trespa® Toplab® alapvetően speciális igényekre kifejlesztett beltéri burkolat. Nagyon szigorú higéniai és biztonsági előírásoknak felel meg. A termékcsaládon belül három további kategóriát találhatunk, a Toplab®Plus®, a Toplab® Vertical® és a Toplab® Base®. Minden termék megfelel az ipar, a kutatás és az oktatás legmagasabb követelményeinek.

A Toplab® Plus® felülete meggátolja a baktériumok szaporodását és ellenáll a legagresszívabb vegyszereknek is. Olyan környezetre fejlesztették ki, ahol fontos a higiénia, a szennyeződések elkerülése, az ergonómia és a biztonság. Ideális kémiai, fizikai és analitikai laborokhoz és kórházakhoz. A Toplab® Vertical® szintén vegyileg ellenálló és antibakteriális. Megfelelő füstelszívókhoz és a laboratóriumok függőleges szerkezetű alkatrészeihez, mint szekrények, falburkolat, rögzítőlapok és hátlapok. A Toplab® Base® a nagy teherbírásával emelkedik ki a termékcsaládból, magas ütés-,karc-és kopásállósággal, kiváló munkalapokhoz és szekrényekhez. Tökéletes oktatási és laboratóriumi intézményekben történő alkalmazásra.

A kiemelt funkcionális előírások mellett a Toplab termékek tervezésénél az esztétika is fontos kritérium volt, így használata hozzájárulhat az alkalmazottak és a látogatók élményének javításához.

Bármelyik Trespa terméket is választja, a minőség és a hosszú távú tartósság garantált.