Szerelt és átszellőztetett homlokzatburkolati rendszerek

Napjainkban a kivitelezések során egyre inkább elvárás a figyelemfelkeltő, de egyben elegáns és dekoratív homlokzati burkolatok kialakítása, amelyek megfelelnek a hatályos energetikai követelményeknek. A szerelt és átszellőztetett homlokzatburkolat középületeken és lakóházakon szintén felhasználható. Legyen szó bel- vagy kültéri kivitelezésről. Nézzük, mit érdemes tudni a különböző burkolatok típusairól és hogyan érhetjük el a minőségi megvalósítást.

A különböző burkolatok típusainak jellemzői és előnyei

A homlokzatburkolat kialakítása során figyelni kell az elegáns és dekoratív megjelenésre, ugyanakkor a biztonság is elsődleges szempont. Ahhoz, hogy ezt a tartósságot és sokszínűséget biztosítani tudjuk, jó megoldást jelent a finomlemezes épületburkolás. A szerelt és átszellőztetett homlokzatburkolatnak több előnyét is élvezhetjük, illetve többféle építőanyagokkal is dolgozhatunk.

Szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolat

Népszerű homlokzatburkolati forma, anyagának köszönhetően pedig képes a megfelelő védelem kialakításához. Legyen szó mechanikai problémákról vagy az időjárás viszontagságairól. Előnyei közé tartozik, hogy stabilitása mellett megfelelő hangszigeteléssel bír és kivitelezése, karbantartása is egyszerű. 

Átszellőztetett homlokzatburkolat

Szálcement homlokzatburkolat

Szinte bármilyen épülettípusról is legyen szó, a szálcement építőanyaggal dolgozhatunk a szerelt, átszellőztetett homlokzatok esetén. Ez a típus is népszerű megoldásnak számít, nem véletlenül: stabil, fagy- és vízálló szerkezetének köszönhetően bátran lehet vele tervezni az építés során.

A minőségi homlokzatburkolat ismérvei

A középületek homlokzatánál fontos az esztétikai megjelenés mellett, hogy akár évtizedekig ellenálljon az időjárás viszontagságainak. Munkáink ennek fényében készülnek.

Emellett a kő homlokzatburkolatok kezelhetőek védőszerekkel is, például graffiti ellen.

A homlokzatburkolási munkákon felül álmennyezet-építéssel, oszlopburkolat kialakításával, illetve logók és pilonok gyártásával is foglalkozunk.

Az eddig felsoroltakon felül továbbá számos olyan referenciával rendelkezünk, amelyek az épületburkolási tevékenység egyéb szegmensébe tartoznak. Idetartoznak például a következők:

  • finomlemezes frízek
  • előtetők
  • álmennyezetek és kezelő épületek gyártása és burkolása
  • illetve a trapézlemezekből készült csarnokburkolási munkáink.

Szerelt homlokzatburkolat kialakítása szakszerűen

Manapság tehát törekedni kell a figyelemfelkeltő, de egyben elegáns és dekoratív homlokzati burkolatok kialakítására. Ezek megvalósítására kiváló lehetőséget biztosít a finomlemezes épületburkolás. Alapanyagként elsősorban olyan anyagok kerülnek alkalmazásra, amelyek biztosítják a sokszínűséget és tartósságot. Erre a célra kiválóan megfelelnek az üzemi körülmények között gyártott hajlított alumínium lemezburkolatok és az előre gyártott kompozit anyagokból készülő szerkezetek. E dekoratív burkolatok – kül- és beltéren egyaránt – alapjaiban határozzák meg egy épület arculatát, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy kivitelezésük, installációjuk professzionális módon történjen. 

Cégünk és szakembereink egyre nagyobb hangsúlyt fektet az épületburkolási piac kiszolgálására. Munkáinkat referenciával is bizonyítani tudjuk. A megrendelői elégedettség eléréséhez minden szükséges feltétel rendelkezésünkre áll:

  • modern gépekkel felszerelt gyártócsarnok
  • több éves szakmai tapasztalattal rendelkező tervező, értékesítő és gyártó kollégák
  • jól felszerelt szerelőgárdák

Reméljük, rövidesen Ön is megtalálja üzleti partnerét bennünk! Referenciáink közül a legimpozánsabbak között szerepel vasúti hálózatok peron tetőinek burkolása, illetve a Corvinus Egyetem közel 2000 m2 felületű nagyelőadó termének kompozit anyagú finomlemezes homlokzatburkolása is. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

További képek és referenciák