Kompozit lemez homlokzatburkolat (részletesen!)

A kompozit lemez az egyik legjobb homlokzatburkolati megoldás. Kisebb és nagyobb felületek, homlokzati szerkezetek burkolására egyaránt alkalmas. A STACBOND® kompozit lemez műszakilag és esztétikailag is kimagasló minőséget képvisel. Hogyan használható, és miben más, mint a többi? Minden, amit erről a kiváló minőségű építészeti megoldásról tudni érdemes.

Mi az a kompozit lemez?

A kompozit lemez olyan műanyag, vagy ásványi maggal rendelkező lap, amelynek mindkét oldalára egy-egy vékony alumínium réteget sajtolnak. Különleges anyagkeverékének köszönhetően nagyon stabil, ellenáll az időjárás viszontagságainak, és egyéb kiváló tulajdonságokkal bír. Legyen szó szerelt-, vagy átszellőztetett homlokzatburkolatról, a kreatív építészeti tervezés lehetősége adott.

Mire használható?

A kompozit lemez egy homlokzatburkoló lemez, ami lényegében az építészet minden területére adaptálható megoldásokat kínál – hasonlóan az alucobond, a prefa- és dibond lemezekhez. Leginkább viszont új építésű, szellőztetett homlokzatokhoz, azok felújításához, rehabilitációjához alkalmas. Legyen szó otthonokról, középületekről, irodákról, üzletekről vagy ipari épületekről. Csavarozással, szegecseléssel és ragasztással egyaránt rögzíthetők. Ezek a panelek a közlekedési, és az ipari szektor számára is megoldásokat kínálnak, de kültéri reklámok, egyedi design elemek alapanyagaként is használhatók.

A STACBOND® homlokzatburkolatról általánosságban

A STACBOND® kompozit lemeze két alumíniumlemezből, és egy belső ásványi töltőanyagból áll. Kiváló mechanikai tulajdonságokkal bír, amelyek mellett hajlítómerevséget, felületi síkságot, tartósságot biztosít, és egyszerű karbantartani. Széles színválasztékkal, fényerővel, textúrákkal és természetes felületekkel rendelkezik. Szinte bármilyen színben szállítható illetve többféle szabványos méretben kapható, akár 2000 milliméter szélességig.

lemez homlokzatburkolat

Miért jobb, mint más homlokzatburkolati megoldások?

A STACBOND® termékei kiváló műszaki tulajdonságokkal bírnak amellett, hogy megjelenésük szerint is nagyon szép képet festenek. Könnyen alakítható, gyorsan és egyszerűen összeszerelhető, és teljes mértékben újrahasznosíthatók.

Kevesebb illesztéssel és kivágással járnak a szélesebb homlokzati moduloknak köszönhetően, így a gyártási és beépítési költségek is alacsonyabbak, mint néhány másik homlokzatburkolati megoldásnál. Aki tehát egy stabil “lábakon” álló, elegáns, zöld alternatívát szeretne, nem nagyon tévedhet a STACBOND® kompozit lemezzel.

Kompozit lemez: műszaki tudnivalók

Két különböző maganyag áll rendelkezésre az ásványianyag-tartalom tekintetében:

  • éghetetlen, vagy
  • tűzgátló,

amelyek megfelelnek a szabványoknak A STACBOND® kompozit lemez a legjobb minőségű PVDF 70/30-zal (polivinilidén-fluorid) van lakkozva, ami kiváló öregedésállóságot, és a legmagasabb védelmet nyújtja az UV-sugarak ellen. Megmunkálás, vagy átalakítás esetén is jó minőséget képvisel.

Alapanyag-használat

A kompozit lemez önmagában egy alapanyag, ami belsépítészeti, burkolati és egyéb megoldások (pl. reklámépítészet) egyik legfőbb kelléke. Mivel a fém súlya kifejezetten könnyű, egyszerűen feldolgozható és telepíthető amellett, hogy esztétikus megjelenést biztosít.

Elkészítése

A STACBOND® kompozit panelek gyártása ellenőrzött folyamatban, szigorú belső vizsgálati és minőségellenőrzési eljárásokkal készülnek. Külsőleg pedig a legrangosabb építőipari intézetek által végzett auditáláson mennek keresztül a különböző országokban. A megszerzett tanúsítványok megfelelnek az EAD 090062-00-0404 számú európai irányelveknek a külső falburkolatokra vonatkozóan.

A kompozit lemez műszaki előnyei

Műszaki szempontból is több szempontot ki lehet emelni, amiért megéri a STACBOND® kompozit lemez mellett letenni a voksot. Idetartozik az

  • erőssége, ami hajlítószilárdságot eredményez, a
  • tartóssága (ütésállóság), és a
  • biztonsági tényezői (pl. tűzállóság)

egyaránt.

A kompozit lemez külső megjelenése

Ami az esztétikus, szép és elegáns megjelenést illeti, a STACBOND® kompozit lemez további előnyöknek is örvend. Idetartozik a rugalmassága, ami az alakíthatóságot biztosítja, vagy a színek igen széles választéka: feketében, antracit és egyéb színekben, változó fényerővel és különböző textúrákkal is kapható.

STACBOND® kompozit lemez vásárlása

Legyen szó homlokzatburkolat, reklámépítészeti megoldásokról (pl. cégtábla készítése), mi a GBAM-nál a STACBOND® kompozit lemez alapanyagra esküszünk. Alapanyagként elsősorban olyan anyagokat alkalmazunk, amelyek biztosítják a sokszínűséget és tartósságot. Erre a célra kiválóan megfelelnek az üzemi körülmények között gyártott hajlított alumínium lemezburkolatok, illetve az előre gyártott kompozit anyagokból készülő szerkezetek egyaránt.

Ezek a dekoratív elemek – kül- és beltéren egyaránt – alapjaiban határozzák meg egy épület arculatát. Elengedhetetlen ezért, hogy kivitelezésük, telepítésük professzionális módon történjen. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező tervező kollégáink mellett szakembereink modern gépekkel, felszerelt gyártócsarnokban dolgoznak.Amennyiben Önt is érdeklik homlokzatburkolati megoldásaink, valamint elegáns, egyedi design termékekre vágyik, vegye fel velünk a kapcsolatot!