PERONTETŐK, ELŐTETŐK

2006-ban indultak el Magyarországon a MÁV vasúti vonalak és állomások felújítási munkái. Cégünk az elsők között vett részt a megújult állomások munkálataiban. Részt vettünk az új perontetők, előtetők tervezésében, előkészítő munkáiban és kivitelezésében. Peronbútorok és táblázások készítésében.

Az évek során több szárnyvonalon, különböző kivitelű perontetők és előtetők építését valósítottuk meg. Budapest – Érd vonalon az előkészített acél vázszerkezetre, elegáns, kompozitlemez burkolatot szereltünk.

Szajol – Püspökladány vonalon az előkészített acél vázszerkezetre a komplett tetőfedési és álmennyezet építési munkát megvalósítottuk. A felső, vízzáró réteg PVC burkolatot kapott, míg alulról Ruukki design lemezt szereltünk a perontetőkre. Ezen a vonalon három állomáson összesen több, mint 6.000 m2 burkolatot készítettünk el.

Legutóbbi projekt során Dél-Balatoni vonalszakasz I. ütemében Zamárdi állomáson található 100 méteres perontetőt készítettük el. Az állomáson alapozással, acél vázszerkezet gyártásával együtt készítettük el a perontetőt. Ezen a vonalon  további 6 állomáson összesen 11 darab előtetőt készítettünk el. Mind az előtetők, mind a perontető korcolt bádog fedést kaptak, látszó, táblásított fa lemez álmennyezettel. Ezeken az állomásokon mind a fedési munkákat, az acél vázszerkezetet és a világítást kiépítését is cégünk végezte el.

A vonalszakasz különlegessége, hogy az előtetők és perontető a helyi építészeti szokásoknak  megfelelő vörös homokkő burkolatú szélvédő falakat kaptak, pengeüveg lezárással.

Referenciák